Informatie

Er zijn ook mannen die ongewild kinderloos blijven.


Bij ongewilde kinderloosheid denken we vaak aan de vrouwen maar voor mannen is het gemis niet minder groot.
Het onzichtbare verlies…
 

Misschien herken jij deze uitspraak wel:

,,Het voelt als een doorlopend rouwproces om iemand die niet wordt geboren.” Het verdriet van geen kind hebben terwijl hij dat wel had gewild. Toen de IVF procedure stopte, kwam het besef dat ik nooit vader zou worden. Dat was pittig.”

Vragen zoals; Wat voor soort vader zou je zijn geweest, welke sport zouden jullie samen doen? Kinderfeestjes? Sinterklaas? Kerst? Naar een pretpark gaan? Vaderdag? Kraamvisite? De relatie met mijn partner?  Enz..


Mannen met een onvervulde kinderwens hoorden we nauwelijks. Dat ligt zeker niet alleen aan de vrouw, maar mannen uiten zich minder makkelijk is mijn ervaring. Hoe voelt kinderloosheid voor een man? Is het verdriet anders dan voor een vrouw?

Naar mijn idee is de gevoelsbeleving hetzelfde, de pijn is voor een man niet minder. Vaak denkt de man dat hij er voor de vrouw moet zijn, en dat er voor zijn verdriet geen plek is. Het verdriet verwerken is echter van groot belang.  Bij mannen begint zo een proces vaak later (soms wel meerdere jaren). Het rouwverwerkingsproces heeft niet plaats gevonden en men raakt depressief of krijgt andere problemen. "Vast te druk met werk" of er wordt een andere reden aangevoerd.


Mijn naam is Hans Laanstra en woon in Assen. Ik heb mij  op het gebied van ongewenst kinderloos zijn gespecialiseerd in de rouwverwerking. Ik weet wat een enorme impact dit kan hebben op je dagelijkse leven.  Van dichtbij heb ik het allemaal zelf meegemaakt en met die ervaringen en scholing kan ik andere mannen persoonlijk en professioneel ondersteunen. Als ervaringsdeskundige richt ik mij dan vooral op de mannen. Natuurlijk zijn vrouwen , echtparen ook van harte welkom.

Kijk ook eens op de website van Ruud van Hal voor de tarieven en openingstijden. Op deze pagina is nog meer informatie te verkrijgen. 

http://www.therapie-in-assen.nlHans Laanstra coaching
Bezoekadres:
Blijdensteinstraat 4
9403 AW ASSEN
tel: 06 - 30 48 98 03

geopend op kantoordagen
van 8.30 -18.00
Op afspraak ook in de avond